In Nieuws

De eerste storm van 2021 is een feit. In het Zeeuwse Vlissingen werd donderdag windkracht 9 gemeten. In de kustgebieden werden windstoten met een snelheid tot 115 km/u bereikt.

Storm zorgt altijd voor schade. Online verschenen foto’s van omgewaaide bomen en vrachtwagens. Ook gebouwen met platte daken lopen schade op. Door aanhoudende harde rukwinden kan dakbedekking loslaten. Hele stukken dak komen zo bloot te liggen. Een flinke regenbui is vervolgens voldoende voor vervelende lekkages en waterschade.

Gebrekkig onderhoud aan het dak
Als dakbedekking loskomt, is dit meestal een gevolg van gebrekkig onderhoud. Wij raden bedrijven, organisaties en VvE’s met platte daken aan om minimaal één keer per jaar het platte dak te laten reinigen en inspecteren. Onze 24/7 servicedienst De Dakmakers staat altijd paraat om direct bij te springen in het geval van calamiteiten – maar wees eerlijk, je ziet onze jongens natuurlijk liever op een dag dat de zon schijnt!

Dakschade tijdens stormen kan ook het gevolg zijn van een combinatie van factoren, of gewoon van domme pech. Elk dak, elke omgeving en elke weerssituatie is anders. Een boom op je dak kun je niet voorkomen, net zomin als een object dat komt overwaaien van het slecht onderhouden dak van je buren. Ook dan is het zaak direct contact op te nemen met De Dakmakers.

De Dakmakers