In Nieuws

De eerste stap naar te besparen op energie is een goede isolatie van de woning. Voordat u overgaat tot het aanschaf van warmtepompen en zonneboilers, onderzoek eerst of u geen warmteverlies hebt langs gaten en kieren, of langs het dak. Want zoals een muts een lichaam goed warm kan houden, zal ook een goed geïsoleerd dak een groot verschil maken. Bovendien is een dak isoleren veel gemakkelijker dan vloerverwarming of het laten plaatsen van zonnepanelen.

Een slecht geïsoleerd dak zou verantwoordelijk zijn voor een derde van het warmteverlies in de woningen. Een derde van wat daar verwarmd wordt, heeft dus geen enkel nut. U verliest er niet alleen een hoop geld aan maar het is ook zeer slecht voor het milieu. Bent u niet zeker of uw dak nog in goede staat is, dan kunt u een inspectie laten uitvoeren.

Dakisolatie subsidies

Elke Nederlandse gemeente heeft zijn eigen subsidieregeling en geeft aan hoe hoog die som is. Subsidies vergoeden niet het gehele bedrag, het overgrote deel zult u zelf moeten bekostigen maar banken zijn wel bereid om (duurzaamheids-) leningen te geven voor dakisolatie. Het verdient zichzelf immers terug. Zo is het isoleren van een dak goed voor een besparing van 600 euro per jaar.

Inspiratie voor uw platte dak

De mogelijkheden om uw platte dak te verduurzamen zijn eindeloos,  Het kenniscentrum is uw startpunt. Het Kenniscentrum vervult dé spilfunctie in het verzamelen en verspreiden van kennis over platte daken, verschillende dakproducten en daktoepassingen speciaal voor  gemeentes, woningcorporaties, bedrijven, verenigingen van eigenaren (vve’s).