In Nieuws

De Nederlandse verzekeraars spreken van storm vanaf windkracht 7. Daarmee hanteren zij een minder strikt criterium dan bijvoorbeeld het KNMI, dat het bij windkracht 9 pas over storm heeft,” zegt Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars.

Mocht er tijdens een storm de dakbedekking weggewaaid worden of een gevelsteen losraken, dan is het volgens Buis zaak dat je het zo snel mogelijk bij je verzekeraar meldt.

“Maak een foto en bel je verzekering. Begin vooral niet met repareren zonder dat met je verzekeraar te overleggen. Het kan zijn dat die de schade eerst zelf wil taxeren. Heb je zelf al iets vervangen, dan is het mogelijk dat het niet wordt vergoedt.”

Schade aan vastgoed
Stormschade wordt in principe altijd vergoed via de inboedel- en opstalverzekering. De inboedelverzekering vergoedt al je gebruiksvoorwerpen, de opstalverzekering vergoedt alles dat bij het huis hoort, zoals de muren en deuren.”

Maar ook hier zijn uitzonderingen, Als de schade-expert langskomt en constateert dat er schade is door achterstallig onderhoud, kan de verzekering weigeren de schade te vergoeden.