In Nieuws

Het KNMI waarschuwde afgelopen dagen voor extreem weer er was zelfs spraken van code rood. Vanaf morgen gaat het dooien en valt er veel regen hierdoor kunnen lekkages ontstaan of zelfs daken bezwijken. Wat te doen als uw zelf schade hebt?

Het is zaak zo snel mogelijk de schade te melden bij uw verzekeraar of tussenpersoon”, Huiseigenaren kunnen dan een beroep doen op hun opstalverzekering. Als u huurt, is de woningbouwverzekering of de particuliere verhuurder verzekerd. Wateroverlast is in zo’n polis in verreweg de meeste gevallen gedekt.

Mocht er door de regen ook schade aan uw interieur of andere bezittingen zijn ontstaan dan is dat hetzij via de opstal- hetzij via de inboedelverzekering gedekt. Wel kan er bij schade sprake zijn van een eigen risico, afhankelijk van de polis die u hebt afgesloten.

Als schade is ontstaan door verstopte dakgoten, slecht onderhoud of ramen die openstonden, dan vist u achter het net, omdat verzekeraars alleen onvoorziene schade dekken.

Het dient aan te bevelen om foto´s te maken waarop de schade te zien is, zodat u niet later hoeft te bakkeleien over de vraag of er wel schade is geweest

De verzekeraar zal de schade zo snel mogelijk willen herstellen, vooral om erger te voorkomen. U bent vaak vrij om een eigen dakmaker te kiezen. Wel geldt bij de meeste verzekeringen een eigen risico.

Checklist:
1. Meld de schade bij je verzekeraar of tussenpersoon.
2. Maak foto’s waarop de schade duidelijk te zien is.
3. Ruim op wat gevaar oplevert of nog meer schade kan veroorzaken.

kruidendaksneeuw dak