In Nieuws

Leuk die knallende rotjes en kleurige vuurpijlen, maar het vuurwerk zorgt voor veel schade aan daken.  De schade aan particuliere woningen en auto’s door vuurwerk was tijdens de jaarwisseling 2018/2019 naar schatting 15 tot 20 miljoen euro.

Ben ik wel verzekerd voor brandschade aan mijn dak?

Opstalverzekeringen dekken brandschade aan de buitenkant van het huis. Alleen schade aan ruiten en ander glas is bij veel verzekeraars niet standaard onderdeel van de opstalverzekering. Verder is schade door ontploffingen van vuurwerk bij beperkte verzekeringen niet altijd gedekt. Schade door smeltend en schroeiend vuurwerk is ook niet altijd gedekt door een opstalverzekering. Kijk voor alle zekerheid uw polisvoorwaarden na.

De inboedelverzekering vergoedt brandschade in huis, maar bijvoorbeeld ook beschadiging van kleding. Schade in huis die veroorzaakt wordt door trillingen wordt niet altijd vergoed.

Bij beide verzekeringen dient u wel op te letten dat schade die u had kunnen voorkomen niet vergoed wordt. Als schade is veroorzaakt door roekeloos gedrag van anderen, verwachten verzekeraars wel dat u aangifte doet.

Zelf vuurwerk schade veroorzaakt?

Heeft u zelf schade veroorzaakt bij het afsteken van vuurwerk. Dan wordt dit vaak vergoed door uw aansprakelijkheidsverzekering. Dit geldt ook voor schade door uw kinderen tot 14 jaar. Boven die leeftijd kunnen kinderen zelf aansprakelijk geacht worden.  Heeft u schade meld zo snel mogelijk bij de verzekeraar of eventuele tussenpersoon. En doe aangifte bij de politie bij vandalisme.