Onderhoud bitumen dak

Er zijn diverse dakbedekking soorten voor het platte dak. Bitumen is een veel gekozen vorm.
Bitumen, vaak aangeduid als teer, is bijzonder geschikt voor platte daken. Het gaat namelijk lang mee, is betaalbaar en voorkomt lekkages. Bitumen dak onderhoud is minimaal en samen met De Dakdekkers houden we uw dak graag gezond.

Dakmakers is lid van Vebidak, de branchevereniging voor bitumineuze en kunststofdakbedekkingsbedrijven in Nederland. Dit betekent dat we kwaliteit leveren en ons aan de veiligheids- en kwaliteitsnormen houden. Voor meer details verwijzen we u naar www.vebidak.nl. Iedereen die dakadvies kan gebruiken over bitumen dak onderhoud kan vandaag contact opnemen met Dakmakers.

 

De pluspunten van een bitumen dak

Bitumen is een stroperig mengsel van meerdere koolwaterstoffen die oorspronkelijk in aardolie voorkomen. Bitumen is dus een natuurlijk product, maar wordt ook door mensen gemaakt. De belangrijkste toepassingen van bitumen zijn wegverharding en dakbedekking. Voordelen van bitumen op een dak zijn:

  • het is nagenoeg onderhoudsvrij en gaat lang mee, gemiddeld 20 tot 40 jaar;
  • bitumen is waterdicht, bestand tegen chemische stoffen, werkt isolerend en geluidswerend;
  • de kleefkracht zorgt ervoor dat bitumen goed blijft liggen;
  • het is een relatief goedkoop materiaal.

Tips voor bitumen dak onderhoud

Wereldwijd is het klimaat aan het veranderen. De effecten daarvan zijn in Nederland inmiddels ook voelbaar. Langere droge periodes, extreem veel neerslag in korte tijd, hogere temperaturen en een sterkere zonkracht; dit alles heeft zijn weerslag op onze leefomgeving en zeker ook op onze daken. Om er zeker van te zijn dat uw dak in topconditie is en blijft, adviseren wij Dakmakers het dak één of twee keer in het jaar te controleren. Bij voorkeur in de lente en de herfst. Onder invloed van de zon kan bitumen in de zomer warm en zacht worden. In de winter verhardt het juist. In beide gevallen is er kans op beschadigingen als u over het bitumen dak loopt. Checkt u met name ook de dakranden goed op scheurtjes en oneffenheden tijdens het bitumen dak onderhoud.

Dakbedekking plat dak

Andere materialen die tegenwoordig veel gebruikt worden voor platte daken zijn PVC en EPDM. EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. We hebben het dan natuurlijk over rubber met als grote pluspunt de elasticiteit. Bij wisselende temperaturen kan EPDM krimpen en uitzetten. Onkruid en straling hebben geen enkele kans. De levensduur is zeker 40 jaar. PVC, polyvinylchloride, is ook bijzonder soepel. PVC is licht is in gewicht en daardoor wordt de dakconstructie ontlast.

Dak-inspectie & bitumen dak onderhoud

Vindt u het te gevaarlijk om zelf het dak op te gaan of heeft u er geen tijd voor? U kunt Dakmakers inschakelen voor een halfjaarlijkse of jaarlijkse controle, ongeacht het soort dak. Tijdens een grondige inspectie nemen we de gehele constructie onder de loep. Van het onderdak tot de isolatie. Van de dekkende laag tot de afwerkingsdetails. Beginnende verwering, kleine gaatjes en loszittende onderdelen worden hersteld en zo nodig vervangen.